ESTATS UNITS

Amb una superfície de 9,38 milions de km² i amb més de 300 milions d'habitants, els Estats Units són el tercer país més gran en àrea i en població. És un dels països més diversos ètnicament, resultat de la immigració massiva de molts continents.

La nació es va fundar per tretze colònies de la Gran Bretanya localitzades a la costa Atlàntica. Proclamant-se "estats", van fer la Declaració d'Independència el 4 de juliol, 1776. Els estats rebels van derrotar Gran Bretanya en la guerra, la primera guerra d'independència colonial reeixida d'Amèrica.

Hom ha suggerit que el terme "Amèrica" es va encunyar el segle XVI, en honor a l'explorador i cartògraf italià Amerigo Vespuccio per referir-se a totes les terres de l'hemisferi occidental.

El gentilici i l'adjectiu més comú dels Estats Units és "nord-americà", seguit d'"americà". L'ús d'aquest terme, tanmateix, és controvertible, sobretot a l'Amèrica Llatina, atès que els ciutadans dels països d'aquesta regió utilitzen el gentilici "americà" per referir-se a tots els individus nascuts al continent americà. En català, el gentilici més adequat i sense ambigüitat és estatunidenc.

Curiositats
Copyright ® 2010 Taller de viatges
Totes les rutes que Taller de viatges mostra a la seva web poden patir variacions des de que són publicades.
Demanem disculpes en cas d’haver qualsevol error u omissió en la informació que proporcionem a través d’aquest site.