TAILÀNDIA

El regne de Tailàndia ประเทศไทย (tailandès), és un estat del sud-est asiàtic que limita a l'est amb Laos i Cambodja, el Golf de Siam i Malàisia al sud i el Mar d'Andaman i Birmània a l'oest. La capital de l'estat és Bangkok (Krung Thep Maha Nakhon).

Tradicionalment Tailàndia era coneguda com a Siam, nom que va ser oficial fins l'11 de maig de 1949. La paraula thai (ไทย), que designa als tailandesos, o grup majoritari de Tailàndia, no és exactament la mateixa paraula (ไท) que vol dir "lliure" en la llengua thai. Tot i això, molts textos afirmen que el nom de Tailàndia ve de la paraula "lliure".

Clima : La major part de Tailàndia té un clima tropical humit i sec o un clima de sabana (Aw) d'acord amb la classificació climàtica de Köppen, mentre que el sud i l'extrem oriental tenen un clima tropical monsònic (Am); arreu del país, les temperatures varien normalment entre un màxim de 38 °C (100 °F) i una mínima de 19 °C (66 °F). Durant l'estació seca, la temperatura augmenta dramàticament al llarg de la segona meitat de març, superant els 40 ° C en algunes zones a mitjans d'abril, quan el sol passa pel seu punt més alt.

Llengües : L'idioma oficial de Tailàndia és el tailandès, siamès o "thai" que és una de les nombroses llengües del tronc tai, subgrup de la família de llengües tai-kadai. Llevat del thai, cap altre idioma del territori de l'estat té estatus oficial a Tailàndia. Altres idiomes parlats a Tailàndia són l'isaan i el phu thai a l'Isaan, el yawi a les zones frontereres amb Malàisia i el thai yuan o thai septentrional, conegut també amb els noms de lanna i de kam mueang. També cal esmentar el khmer, que es parla entre les minories cambodjanes del sud de l'Isaan, sobretot a la zona de Surin i Si Saket. L'anglès es ampliament ensenyat a les escoles.

Curiositats
Copyright ® 2010 Taller de viatges
Totes les rutes que Taller de viatges mostra a la seva web poden patir variacions des de que són publicades.
Demanem disculpes en cas d’haver qualsevol error u omissió en la informació que proporcionem a través d’aquest site.